X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Oftalmologii au avertizat asupra pericolului smartphone-lor pentru vederea copiilor

14 feb. 04:30   Sănătate
852 0

Copiii care petrec prea mult timp în fața unui smartphone sau a ecranului computerului au cu 80% mai multe șanse să se confrunte cu miopie, avertizează oftalmologii britanici de la Universitatea Anglia Ruskin.

Ei au anunțat despre acest lucru într-un articol din revista The Lancet Digital Health, relatează gazeta.ru

Cercetătorii au analizat mai mult de 3.000 de lucrări privind impactul dispozitivelor electronice asupra vederii copiilor și tinerilor. A existat o dependență pronunțată între timpul petrecut cu dispozitivul în mînă și riscurile pentru vedere - de exemplu, la copiii care petrec mai mult de trei ore pe zi cu un smartphone, probabilitatea miopiei crește de trei ori în comparație cu cei care se ocupă în acest timp alte lucruri.

În medie, utilizarea activă a smartphone-urilor crește riscul de miopie cu 30%, iar în combinație cu computerele - pînă la 80%, concluzionează cercetătorii. Ei se tem că pînă în 2050 cel puțin jumătate din populația lumii va suferi de miopie.

Pentru a evita acest lucru, oamenii de știință recomandă căutarea altor modalități de petrecere a timpului, în special pentru copiii al căror organism este în proces de dezvoltare.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?