COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Oftalmologii au avertizat asupra pericolului smartphone-lor pentru vederea copiilor

17 oct. 2021,, 02:00   Sănătate
1520 0

Copiii care petrec prea mult timp în fața unui smartphone sau a ecranului computerului au cu 80% mai multe șanse să se confrunte cu miopie, avertizează oftalmologii britanici de la Universitatea Anglia Ruskin.

Ei au anunțat despre acest lucru într-un articol din revista The Lancet Digital Health, relatează gazeta.ru

Cercetătorii au analizat mai mult de 3.000 de lucrări privind impactul dispozitivelor electronice asupra vederii copiilor și tinerilor. A existat o dependență pronunțată între timpul petrecut cu dispozitivul în mînă și riscurile pentru vedere - de exemplu, la copiii care petrec mai mult de trei ore pe zi cu un smartphone, probabilitatea miopiei crește de trei ori în comparație cu cei care se ocupă în acest timp alte lucruri.

În medie, utilizarea activă a smartphone-urilor crește riscul de miopie cu 30%, iar în combinație cu computerele - pînă la 80%, concluzionează cercetătorii. Ei se tem că pînă în 2050 cel puțin jumătate din populația lumii va suferi de miopie.

Pentru a evita acest lucru, oamenii de știință recomandă căutarea altor modalități de petrecere a timpului, în special pentru copiii al căror organism este în proces de dezvoltare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X