X 

Oamenii de știință chinezi au demonstrat că ceaiului negru îmbunătățește funcția creierului

1 mai. 20:00   Sănătate
3177 0

Consumul regulat de ceai negru are un efect pozitiv asupra sănătății și îmbunătățește capacitățile sale cognitive. La această concluzie au ajuns experții de la Universitatea din Beijing, relatează FAN cu referire la publicația Rai Al Youm.

"Rezultatele noastre arată că ceaiul ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive în timpul lucrului cu sarcini complexe", a spus unul dintre autorii studiului, psihologul Lei Wang.

La experiment au participat 100 de persoane care au trebuit să rezolve mai multe jocuri-problemă. Înainte de a începe rezolvarea, participanții au băut fie un pahar de apă, fie o ceașcă de ceai de aceeași temperatură.

În rezultat, s-a dovedit că cei care au băut ceai s-au descurcat mai bine cu sarcinile care necesitau o abordare creativă. "Dar la îndeplinirea sarcinilor cu un nivel scăzut de complexitate, subiecții au arătat aceleași rezultate", se menționează în articol.

În plus, ceaiul a înfrumusețat însuși procesul de rezolvare. După cum au descoperit oamenii de știință, voluntarii care au folosit această băutură s-au gîndit la probleme cu o mai mare plăcere și interes.


După cum se subliniază în material, rezultatele studiului au o mare importanță practică pentru persoanele care se ocupă cu creativitatea, precum și pentru cei care sînt predispuși la suprasolicitare.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?