TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Oamenii de știință au descoperit legătura dintre grupa sangvină și coronavirus

Oamenii de știință au descoperit o legătură între grupa de sînge și coronavirus. Cercetatorii au publicat rezultatele muncii lor în Jurnalul Societății Americane de Hematologie Blood Advances, relateaza RIA Novosti.

Conform rezultatelor, domenul RBD viral preferă antigeni din grupa a doua sangvină. Virusul utilizează complexul proteic RBD pentru a se atașa de celulele gazdă, iar de puterea legăturii sale depinde ușurința infectării unei persoane. Cu toate acestea, potrivit oamenilor de știință, studiul lor nu ne permite să înțelegem cum va decurge boala la pacient, dar face posibilă evaluarea influenței factorului de grup sanguin asupra acestui proces. Se remarcă faptul că acest studiu poate ajuta la determinarea cine este cel mai predispus la infectare cu virusul sau prezintă anumite simptome.

Anterior, Anna Kulinkovici, medic generalist la Centrul Medical European, a vorbit despre relația dintre grupa de sînge și gravitatea COVID-19. Potrivit acesteia, datele studiilor efectuate pînă în prezent nu ne permit să tragem concluzii sigure, dar lucrarea demonstrează prezența anumitor tendințe. Ea a menționat că printre pacienți, cei mai puțini sînt persoane cu prima grupă sangvină.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load