COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Oamenii de știință au aflat de ce copiii tolerează mai ușor coronavirusul

22 sep. 08:32   Sănătate
1506 0

Majoritatea copiilor infectați au doar simptome ușoare sau moderate și se recuperează fără spitalizare.

Cercetătorii de la Massachusetts General Hospital (SUA) au descoperit că copiii sînt mai bine protejați de coronavirus și tolerează mai ușor boala datorită proprietății mucoasei lor. Despre aceasta a spus unul dintre participanții la studiu, pediatrul Lael Jonker, marți, 21 septembrie, relatează CNN.

El a menționat că, de obicei, sistemul imunitar înnăscut al copiilor suprimă infecția la etapa inițială, ceea ce nu permite virusului să se instaleze și să se înmulțească fără obstacole.

"Copiii au un sistem imunitar deosebit de puternic al membranei mucoasei care acoperă nasul, gîtul și alte părți ale corpului care se întîlnesc cu microbii", a spus Jonker.

Potrivit acestuia, celulele imune de pe mucoasă acționează "ca niște ziduri de piatră cu mai multe straturi".


De asemenea, potrivit acestuia, căile respiratorii ale copiilor sînt umplute cu celule care recunosc COVID-19.

"Acest lucru este foarte important, deoarece permite copiilor să-și activeze imediat sistemul imunitar înnăscut, eliberînd interferoni care ajută la oprirea virusului înainte de acesta să se alipească", a spus medicul.

De asemenea, el a enumerat simptomele observate la copii în cazul unei infecții. Deci, de cele mai multe ori ei au: dureri în gît, tuse uscată, oboseală, dureri musculare și articulare, diaree, dureri de cap, erupții cutanate, pierderea mirosului și a gustului, dureri în piept, pierderea mobilității.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X