COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6721

O alternativă naturală la mărfuri chimice de uz casnic

4 iun. 01:30   Sănătate
1345 0

Curăţarea fără mărfuri chimice de uz casnic este un mod ecologic de a menţine o atmosferă sănătoasă în casă. Dar cum se realizăm acest lucru?

O alternativă excelentă la detergentul de vase este praful de muştar, care este derivat din boabe de muştar, uscate şi degresate. Acest produs ecologic este un excelent antiseptic, avînd o acţiune bactericidă. Pentru spălarea vaselor muştarul poate fi dizolvat în apă caldă sau utilizat în stare uscată, turnat într-un recipient cu dozator. Muştarul are un miros plăcut, nu lasă depuneri, îndepărtează grăsimea şi, cel mai important, nu dăunează sănătăţii dvs. Acesta poate fi folosit ca un detergent obişnuit. După spălare, clătiţi vasele sub un jet de apă. Dacă nu puteţi găsi în vînzare praf de muştar, puteţi folosi muştar de masă obişnuit.

Spălaţi-vă oglinzile şi ferestrele cu amidon din cartofi. Acesta este o pudră de culoare gălbuie derivată din tuberculi de cartofi. Dizolvaţi una sau două linguri de amidon de cartofi intr-un litru de apă şi cu soluţia rezultată ştergeţi sticla şi oglinda, iar apoi ştergeţi suprafaţa cu cârpa de bumbac uscată pentru a scăpa de dungi. Soluţia de amidon din cartofi elimină bine praful şi tot felul de murdării. Suprafeţele de sticlă vor străluci.

Aceste practici ecologice vă vor ajuta la menţinerea sănătăţii dvs. şi a familiei dvs.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽