COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2825
Puterea stiri: 6294
Coronavirus stiri: 7247

Neurologii au numit o modalitate simplă de învățare și memorare eficientă

20 iun. 22:00   Sănătate
1650 0

O echipa de oameni de știință condusă de cercetătorul Leonardo G. Cohen, a efectuat un studiu al creierului în timpul învățării și a aflat cît de utile sînt pauzele scurte în procesul de asimilare a informațiilor noi.

Constatările neurologilor au fost publicate în revista Cell Reports. Un creier care se odihnește regulat reproduce în mod repetat și rapid amintirile despre informațiile sau practicile învățate recent. Cu cît persoana reproduce mai des informații noi în timpul odihnei, cu atît mai bine o învață și o aplică. S-a dovedit că, în timpul pauzei, creierul voluntarilor la experiment a reprodus repede și de mai multe ori experiența trăită prin învățare și aceasta a fost mai bine asimilată.

Oamenii de știință au explicat că declarația privind importanța somnului de noapte în procesul de învățare, în care informația trece de la memoria de scurtă durată la memoria pe de lungă durată, este adevărată, iar noua descoperire demonstrează că în perioada de veghe, cu condiția să fie respectate pauzele scurte, creierul este capabil să proceseze de 20-25 de ori mai repede informațiile noi, îmbunătățind performanței persoanei. "Acest lucru presupune că, în perioada de veghe, creierul leagă amintirile necesare pentru a stăpîni o nouă abilitate", scriu oamenii de știință.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽