Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Muşeţelul - planta minune pentru sănătatea ta

4 sep. 2022,, 01:30   Sănătate
3025 0

Cunoscută în popor și ca romaniță, mușețelul este una dintre cele mai folosite plante medicinale, cu proprietăţi antiinflamatorii, antispasmodice și dezinfectante.

Fie că faci un ceai din florile aromate, fie că prepari din ele o tinctură de leac, vei observa rapid efectele lor benefice.

Mușețelul poate fi folosit și pentru calmarea colicilor bebelușului, fie singur, fie în asociere cu alte plante: fenicul, roiniță, anason.
- Te scapă de gingivită. Grație efectului antiinflamator şi antiseptic, mușețelul este recomandat în sîngerările gingivale. Lasă la infuzat, timp de 20 de minute 3 linguri de flori de muşeţel într-o cană cu apă fierbinte. Clăteşte mai întîi, apoi ţine în gură 5 minute infuzia călduţă, recomandă clickpentrufemei.ro.

- Previne răceala și gripa. Infuzia de mușețel ajută la reducerea durerilor de cap, afecțiune frecventă în cazul unei răceli puternice. De asemenea, planta provoacă transpirație, ceea ce duce la scăderea febrei. În combinație cu lămîie și miere, ceaiul calmează senzația de usturime în gît. Prepară infuzia din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi.

- Contra durerilor de cap. Agitația nervoasă, insomnia și migrenele pot fi tratate cu mușețel.Ceaiul din plantă, băut seara, te ajută să te relaxezi după o zi stresantă și să adormi mai ușor. În astfel de neplăceri, se recomandă infuzia de mușețel preparată dintr-o linguriță de plantă lăsată la infuzat 10 minute în 200 ml de apă clocotită. În cazul tulburărilor de somn, infuzia se bea cu o oră înainte de a merge la culcare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?