Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Munca în exces daunează grav sănătății

16 aug. 04:30   Sănătate
964 0

O zi de muncă mai lunga de 8 ore sporește cu 80% riscul dezvoltării afecțiunilor cardiace. Este concluzia la care s-a ajuns după analizarea a 12 de studii de cercetare, la care au participat în total aproape 22.000 de oameni scrie GlobalScience.ru.

Sute de mii de corporatiști își sapă singuri groapa, continuînd să lucreze după orele de program, afirmă plini de convingere experții institutului finlandez pentru Igiena Muncii.

De-a lungul studiilor efectuate, primul datînd din 1958, s-a constatat, printre altele, că angajații care muncesc mai mult de opt ore pe zi sînt în proporție de 40-80% mai expuși la afectiuni cardiace și la infarct.

Cauza o constituie faptul că respectivii salariați se află într-o permanentă stare de stres, nu respectă normele elementare ale unei alimentații corecte și, firește, fac mai puțin mișcare, explică medicul Marianna Virtanen.

În 2009 , același grup de cercetători a demonstrat că munca în exces poate antrena, cu timpul, pierderi de memorie, chiar dacă, în general, au avut o viață lipsită de execese. În plus, unele teste realizate pe anagajații de vîrstă medie au scos în evidență faptul că acei angajați care lucrează 55 și chiar mai mutle ore pe săptămînă au demonstrat performanțe inferioare față de cei care s-au încadrat în 40 de ore săptămînale de muncă.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав