TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Modul cel mai dăunător pentru a ajunge la locul de muncă - automobilul

Cercetătorii suedezi au studiat mai multe moduri de a ajunge la locul de muncă şi au demonstrat cum acestea afectează sănătatea, capacitatea de muncă şi viaţa personală. Mersul pe jos şi cu bicicleta, din motive evidente, sînt mai utile decît deplasările cu transportul public sau privat, dar ce fel de transport este cel mai puţin dăunător?

Studiul a inclus aproximativ 21 000 de persoane cu vîrsta între 18-65 de ani care lucrează mai mult de 30 de ore pe săptămînă. În cadrul chestionărilor participanţii la studiu au fost întrebaţi despre modul în care ei ajung la locul de muncă, cît timp le ia şi cum ei singuri apreciază sănătatea lor, luînd în considerare astfel de factori cum ar fi stresul, somnul, sănătatea mintală, numărul de zile de concediu medical şi altele.

Rezultatul a arătat că, dacă se va alege între transportul public şi cel privat, călătoria cu mijloacele de transport public este mai puţin dăunătoare, deoarece cauzează mai puţină încordare şi stres.

În general, oamenii care prefera maşini şi transport public, suferă de insomnie, mai repede obosesc şi, în general, se simt mult mai rău, decît amatorii bicicletelor şi mersului pe jos.

Un impact negativ asupra sănătăţii pasagerilor îl are şi timpul aflării în transportul public. În acelaşi timp, starea de sănătate a conducătorilor auto, care petrec la volan 30-60 de minute este mai rea, decît a pasagerilor transportului public, care ajung la serviciu timp de mai mult de o oră.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load