Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Mîncatul seara ingrașă

5 iun. 22:30   Sănătate
842

Un studiu de specialitate susține importanța momentului în care mîncăm și arată ce impact poate avea mîncatul la o oră nepotrivită asupra siluetei noastre.

Să mănînci în timp ce stai seara și te uiți la un film, spre exemplu, poate contribui serios la luarea în greutate și crește riscul de obezitate, avertizează specialiștii.

Această afirmație este susținută de o cercetare realizată anterior de un grup de cercetători de la Universitatea din California, un studiu pe șoareci în urma căruia a reieșit că rozătoarele care au fost hrănite regulat într-un timp de doar 8 ore nu au prezentat o schimbare a greutății. Este de menționat faptul că ambele grupuri de șoareci au primit același aport caloric, numai că în timp ce un grup de șoareci putea mînca in orice moment, inclusiv noaptea, celui de-al doilea grup i s-a permis să mănînce doar ziua, relatează www.myhealthnewsdaily.com.

Potrivit cercetătorilor americani același principiu este valabil și în cazul oamenilor. Explicația este una foarte simplă. Sînt anumite perioade cînd organismul are momente de eficiență, în timp ce în alte momente este într-o stare pasivă. Dacă mănînci seara nu faci decît să dereglezi aceste cicluri metabolice.

La sfîrșitul studiului a reieșit că șoarecii care nu aveau restricție în ce privește orele la care puteau mînca aveau un depozit de grăsimi cu 70% mai ridicat decît cel de-al doilea grup.

Dr. Satchidananda Panda, coordonatorul studiului, dorește prin acest studiu să tragă un semnal de alarmă. Obiceiul de îancat al oamenilor s-a schimbat mult în ultimii ani din cauza statului seara pînă tîrziu, iar acest lucru nu dăunează doar sănătății, din cauza deprivării de somn, dar și siluetei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав