X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

Mierea ajută la consolidarea nervilor şi memoriei

18 iun. 04:30   Sănătate
2358 0

Oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă au lărgit gama proprietăţilor utile ale mierii. Ei au demonstrat că acest produs curativ reduce anxietatea şi îmbunătăţeşte proprietăţile memoriei umane, transmite ecology.md

Cercetătorii au realizat un experiment cu şobolanii de laborator, care au fost împărţiţi în trei grupuri. Unul a fost hrănit cu miere, al doilea – cu zaharoză, iar al treilea a fost lăsat fără dulce. Tuturor şoarecilor li s-a permis să pătrundă în labirintul experimental, unde aceştia au fost urmăriţi. Rozătoarele, hrănite cu miere, au arătat cel mai scăzut nivel de anxietate, au intrat în labirint mai activ şi au demonstrat o memorie spaţială mai bună.

Cercetătorii au concluzionat că includerea mierii în dietă va reduce nivelul de anxietate şi contribuie la o bună conservare a memoriei.

Anterior, a fost dovedit ştiinţific că produsul curativ are proprietăţi antibacteriene şi anti-inflamatorii. Un consum moderat de miere îmbunătăţeşte sîngele, normalizează funcţia organelor interne şi previne îmbătrînirea prematură.

S-a constatat că aproape toate microelementele, care se conţin în sîngele uman, fac parte și din produsele apicole, cum ar fi: polenul, propolisul, lăptişorul de matcă, veninul de albine.

8
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав