Medicii au oferit recomandări privind recuperarea plămînilor după COVID-19

La recuperarea plămînilor după COVID-19 va ajuta diverse tehnici. Mai multe recomandări într-o discuție cu "Аргументы и Факты" a prezentat alergologul imunolog Evghenia Parșina, transmite lenta.ru.


Potrivit ei, un rezultat bun oferă gimnastică respiratorie și exercițiile speciale. Gimnastica poate fi efectuată independent în poziție culcată și așezată sau într-un centru medical sub supravegherea medicului specialist. Exercițiile trebuie făcute de mai multe ori pe zi. Una dintre opțiuni este gimnastica Alexandrei Strelnikova. Pentru tratamentul insuficienței respiratorii și reducerea încărcăturii virale, este eficientă inhalarea cu heliox termic în condiții de spital.


Medicul emerit al Rusiei, pulmonologul Alexandr Karabinenko, a menționat că este nevoie de timp pentru recuperarea după boală. "Schimbările în stadiul de absorbție a focarului inflamației persistă o perioadă lungă de timp în stadiul de fibroză pulmonară. El nu trece atît de repede — poate exista o dezvoltare inversă de la șase luni pînă la doi ani", a explicat medicul.


Atît timp cît plămînii sînt afectați și nu pot face față încărcăturii la maxim, omului îi va fi greu să efectueze muncă fizică, el va simți o oboseală mare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load