Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Medic endocrinolog, despre beneficiile iubirii pentru sănătate

15 aug. 00:30   Sănătate
541 0

Iubirea poate fi benefică pentru sănătate, deoarece într-o oarecare măsură ea înseamnă fericire, iar oamenii fericiți sînt mai puțin predispuși la tulburări de somn, au o alimentație corectă, sînt mai activi fizic și au mai rar stări de stres, a declarat pentru RIA Novosti, Ekaterina Șeremetieva, cercetător principal la Departamentul de ginecologie endocrină al Centrului Național de Cercetări Medicale pentru Endocrinologie al Ministerului Sănătății din Rusia, medic endocrinolog, obstetrician-ginecolog.

"Îndrăgostirea înseamnă într-o oarecare măsură fericire, iar a fi fericit este benefic. Oamenii fericiți, potrivit cercetărilor, sînt mai puțin predispuși la tulburări de somn, au o alimentație corectă, sînt mai activi din punct de vedere fizic și social, au mai rar stări de stres, sistemul lor imunitar este "mai puternic". Fericirea poate proteja indirect omul de boli cardiovasculare", a spus Șeremetieva.

Ea a menționat că persoanele singure au un risc mai mare de infarct miocardic, în special femeile. Potrivit cercetărilor, inclusiv observațiilor specialiștilor Centrului Național de Cercetări Medicale de Endocrinologie, oamenii fericiți trăiesc mai mult, a subliniat medicul, relatează Noi.md.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав