COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+43)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6244(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2820
Puterea stiri: 6280
Coronavirus stiri: 7239

Locuitorii UTA Gagauzia nu se grăbesc să se vaccineze

15 iun. 19:33   Sănătate
1760 1

În UTA Gagauz-Yeri se înregistrează cel mai scăzut nivel de imunizare, asta chiar dacă doze de vaccin sunt suficiente şi de la diferiți producători, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Potrivit Tatianei Avramova, șeful Secției epidemiologie în cadrul Centrului de sănătate publică din Comrat, ieri în regiune a început distribuirea dozelor de vaccin Sinopharm și Pfizer.

“Sinopharm va fi administrat pentru prima şi a doua doză, Pfizer – doar pentru a doua. Dispunem şi de AstraZeneca, care este un analog al vaccinului “Sputnik-V” şi are absolut același principiu de imunizare”, a spus Tatiana Avramova, citată de GRT şi gagauzinfo.md.

Totuşi, potrivit sursei citate, în pofida faptului că în autonomia găgăuză sunt suficiente doze de vaccin împotriva COVID-19, în regiune se atestă cel mai jos nivel de imunizare. “Or, virusul încă este printre noi şi prezintă pericol”, a estimat epidemiologul.

Procesul de vaccinare a început în Republica Moldova în luna martie. În total, în UTA Gagauz-Yeri au fost imunizate 2,5 mii de persoane, ceea ce constituie circa 4%. Conform Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, până la etapa actuală, în Republica Moldova au fost recepționate peste 1,03 milioane de doze de vaccin. Prima doză a fost administrată pentru circa 386 de mii de persoane, iar rapelul pentru aproximativ 153 de mii, în total fiind administrate cca 539 de mii de doze de vaccin antiCOVID-19.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽