X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Laptele crud poate fi periculos pentru sănătate

14 apr. 03:30   Sănătate
1004 0

Alături de vitamine și nutrienți în laptele crud de vacă se pot conține și agenţi patogeni. Nu toţi experţii sînt de acord că merită să te bucuri de un pahar de lapte proaspăt obţinut direct de la vacă. Ei cred că în laptele proaspăt, în afară de vitamine și substanțe nutritive se găsesc și agenţi patogeni, de exemplu, Salmonella, Staphylococcus aureus, Bacillus tubercul și consumînd acest lapte, există riscul de a contracta boli infecţioase.

Conform experților pasteurizarea are mai multe obiective:

- distrugerea agenţilor patogeni din lapte, obținerea de produse sigure pentru consumatori în ceea ce priveşte cerințele sanitare şi de igienă;

- reducerea numărului de bacterii comune şi descompunerea enzimelor care contribuie la apariţia unor procese biochimice.

Cele mai frecvente moduri de pasteurizare:


- pasteurizare la o temperatură de 72-75 de grade Celsius timp de 15-20 de secunde;
- pasteurizare la temperatura de 80-85 de grade Celsius timp de 15-20 de secunde.

De asemenea, în lapte pot fi substanţe inhibitoare şi acest lapte nu trebuie consumat, deoarece antibioticele din lapte ajung în corpul uman. La combinatele de lactate laptele este testat la prezența antibioticelor. Dacă acestea din urmă sunt depistate, întreaga partidă de lapte este retrasă şi trimisă înapoi la fermă, afirmă experții.

5
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?