COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2919
Puterea stiri: 6631

Komarovski a spus cum să protejăm copiii de tulpina Delta

2 aug. 00:00   Sănătate
2199 0

Medicul a explicat că cel mai mare pericol este cantitatea dozei de infecție pe care un copil o poate primi.

Pentru a proteja copiii de tulpina Delta, trebuie de luat aceleași măsuri de siguranță ca și la adulți, a menționat medicul Evgenii Komarovski.
Despre acest lucru el a spus pe pagina sa de Instagram.

El a subliniat că nu există mijloace specifice pentru copii de protecție împotriva coronavirusului, dar există recomandări generale care pot reduce șansele de infecție.

În special, el a spus că ventilarea spațiilor joacă un rol important și a sfătuit părinții să nu intre cu copiii într-o anumită încăpere dacă există cea mai mică îndoială cu privire la calitatea ventilației.

Medicul a adăugat că copilul nu trebuie să comunice cu străinii, iar părinții nu trebuie să ducă copiii în locuri unde se adună mulți oameni, de exemplu, în piețe, bazaruri, supermarketuri. În plus, medicul a explicat că cel mai mare pericol este cantitatea dozei de infecție pe care copilul o poate primi.


"Particularitatea variantei Delta se pare că constă în faptul că provoacă boala la o doză infecțioasă mai mică. Să ne amintim că severitatea bolii este întotdeauna asociată cu doza de infecție. Reiese că, teoretic, delta-coronavirus poate provoca un curs mai sever al bolii pur și simplu pentru că, pentru ca boala să apară sînt necesare mai puține particule virale", a menționat specialistul.

Komorovski a amintit că astăzi nu există lucrări științifice care să confirme că tulpina Delta provoacă un curs mai sever al bolii la copii decît alte variante ale COVID-19.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽