Criza energetică stiri: 1754
Cutremure stiri: 299
Eurovision stiri: 417

Îți place să mănînci semințe? Ele nu sînt atît de folositoare

23 dec. 2022,, 01:30   Sănătate
716 0

Endocrinologul Tatiana Bocearova a spus că semințele de floarea-soarelui pot duce la acutizarea unor bolilor grave, relatează "Zvezda".

"Faptul că semințele provoacă apendicită este un mit. Dar stomacul, într-adevăr, se poate îmbolnăvi, doar dintr-un alt motiv", a avertizat medicul.

Bocearova a explicat că acest produs conține o cantitate mare de grăsimi, care poate acutiza ulcerele sau a gastrita. În plus, semințele sînt foarte bogate în calorii, 100 de grame conțin 550 de calorii, ceea ce este echivalent cu o ciocolată. Pericolul constă în faptul că acestea nu sînt percepute ca mîncare, ceea ce contribuie la apariția surplusului de greutate.

Cu toate acestea, produsul este foarte util în cantități moderate, deoarece conține fibre, vitaminele din grupa B, A și E și magneziu, care este important pentru inimă și sistemul nervos. Puteți consuma nu mai mult de 30 de grame pe zi, pentru a nu dăuna sănătății, în plus, semințele nu trebuie prăjite, deoarece în acest fel în ele se acumulează un cancerigen.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий