Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Informații încurajatoare pentru tinerii dintre noi

25 mai. 02:30   Sănătate
848

Cercetări noi și interesante

Directorul Colegiului de Medicină de la Universitatea George Washington susține că mintea unei persoane în vîrstă este mult mai plastică decît se crede de obicei. La această vîrstă interacțiunea dintre emisferele dreapta și stînga a creierului devine armonioasă, ceea ce extinde posibilitățile noastre creative. Prin urmare, printre persoanele cu vîrsta peste 60 de ani veți găsi mulți oameni care tocmai au început activitățile lor creative.

Desigur, mintea nu mai este la fel de rapidă ca în adolescență. Cu toate acestea, cîștigă flexibilitate. Prin urmare, odată cu vîrsta, sîntem mai predispuși să luăm decizii corecte și mai puțin predispuși la emoții negative. Vîrful activității intelectuale umane are loc la aproximativ 70 de ani, cînd creierul începe să lucreze la putere maximă.

În timp, cantitatea de mielină din creier crește(o substanță care permite transferul rapid de semnale între neuroni) Drept urmare, abilitățile intelectuale cresc cu 300% comparativ cu media.

Și vîrful producției active a acestei substanțe vine la vîrsta de 60-80 de ani. De asemenea, interesant este faptul că după 60 de ani, o persoană poate folosi două emisfere în același timp. Acest lucru face posibilă rezolvarea unor probleme mult mai complexe.


Profesorul Monchi Uri de la Universitatea din Montreal crede că mintea unei persoane în vîrstă alege calea cea mai puțin consumatoare de energie, reduce activităţile inutile și lasă doar opțiunile corecte pentru rezolvarea problemei. A fost realizat un studiu la care au participat diferite grupe de vîrstă. Tinerii au fost foarte confuzi cînd au trecut testele, în timp ce cei peste 60 de ani au luat deciziile corecte.

Acum să ne uităm la particularitățile creierului la vîrsta de 60-80 de ani. Sînt într-adevăr roz.

Prezintă creierul unei persoane în vîrstă

1. Neuronii creierului nu mor, așa cum se spune. Conexiunile dintre ele dispar pur și simplu dacă o persoană nu este angajată în munca mentală.

2. Disconfortul și uitarea apar din cauza excesului de informații. Prin urmare, nu trebuie să vă concentrați întreaga viață pe lucruri mici inutile.

3. De la vîrsta de 60 de ani, o persoană care ia decizii nu folosește o emisferă la un moment dat, ca tinerii, ci ambele.

Concluzie: Dacă o persoană duce un stil de viață sănătos, în mișcare, are activitate fizică reală și are activitate mentală deplină, abilitățile intelectuale nu scad odată cu înaintarea în vîrstă, ci cresc doar și ating un vîrf în 80-90 de ani.

Deci, nu vă fie frică de bătrînețe. Străduiți-vă să vă dezvoltați intelectual. Aflați meserii noi, faceți muzică, învățați să cîntați la instrumente muzicale, desenați, pozaţi! Dansaţi! Interesați-vă de viață, întîlniți-vă și comunicați cu prietenii, faceți planuri pentru viitor, călătoriți cît mai mult. Nu uitați să mergeți la magazine, cafenele, concerte. Nu vă încuiați - este distructiv pentru toată lumea. Trăiește cu gîndul: toate lucrurile bune trebuie să vină!

Informații!

Un studiu amplu efectuat în Statele Unite a constatat că:

Cea mai productivă vîrstă a unei persoane este între 60 și 70 de ani;

A doua etapă umană cea mai productivă are vîrsta cuprinsă între 70 și 80 de ani;

▪ A treia etapă cea mai productivă - 50 și 60 de ani.

▪ Înainte de acel prag, omul încă nu a atins apogeul.

▪ Vîrsta medie a laureaților Nobel este de 62 de ani;

▪ Vîrsta medie a președinților celor mai mari 100 de companii din lume este de 63 de ani;

▪ Vîrsta medie a pastorilor din cele mai mari 100 de biserici din Statele Unite este de 71 de ani;

▪ Vîrsta medie a taților este de 76 de ani.

▪ Aceasta confirmă faptul că cei mai buni și mai fertili ani ai unei persoane sînt între 60 și 80 de ani.

Acest studiu a fost publicat de echipa de medici și psihologi _ * în New Journal of Medicine din New England. * _

▪ Au descoperit că la vîrsta de 60 de ani atingi vîrful potențialului tău emoțional și mental și asta durează pînă la vîrsta de 80 de ani.

▪ Prin urmare, dacă ai 60, 70 sau 80 de ani, ești la cel mai bun nivel din viața ta.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав