Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

„Goboașa văduvei”: cum să scapi de greabanul urât pe gît: 4 exerciții cool

1 mar. 2022,, 00:30   Sănătate
19292 0

Ai observat că unii oameni merg cu capul înclinat înainte? Greierul de pe gît, sau în modul popular „cocoașa văduvei” este un lucru neplăcut și nu numai din punct de vedere estetic. De unde vine, ce se va întîmpla dacă începeți procesul și este posibil să scăpați de el - Tatyana Dudina, o terapeut yoga cu 17 ani de experiență, va vorbi astăzi despre acest lucru, transmite Noi.md cu referire la mamaclub.info.

Ce este greabanul și de ce se numește „cocoașa văduvei”?

Greierele sînt indurații în zona celei de-a 7-a vertebre cervicale.

Ați auzit vreodată numele „cocoașa văduvei”? V-ați întrebat vreodată de ce oamenii au o astfel de asociație? Faptul este că în majoritatea cazurilor astfel de foci au apărut la femei după 45 de ani. Pe vremea noastră, nu este deloc vîrsta („baba berry again”), dar înainte, după 40 de ani, mulți erau deja văduve și adevărate „mătuși”. Așa că a apărut asocierea: greaban = femeie adultă singură.

De aici a apărut mitul principal: greabanul vine odată cu vîrsta. sînt dispus să pariez.


De unde vine greabanul?

Mult timp, hormonii au rămas principala versiune a specialiștilor. La fel ca, în timpul menopauzei, apare inevitabil întreruperea hormonală, starea hormonală se schimbă - nu se poate face nimic. Timpul nu poate fi oprit.

Dar cercetările științifice recente resping acest lucru. La urma urmei, dacă este vorba doar de hormoni, de ce vedem din ce în ce mai mult greabăn la femeile aflate la vîrsta fertilă? Și nu mai puțin frecvent vedem femei în vîrstă cu o postură perfect plană.

O altă versiune: totul începe cu înfrîngerea mușchilor zonei gulerului și a gîtului. Aceasta seamănă mai mult cu adevărul.

Uite, natura asigură o anumită biomecanică a corpului nostru. Oamenii antici nu stăteau cîteva ore pe zi cu ochii la ecranul unui laptop. Au vînat, au adunat fructe din copaci și au căutat ramuri pentru focuri. Corpul nostru este conceput pentru un stil de viață activ și, în mod ideal, totul din el funcționează armonios, ca un ceas.

Dar dacă schimbăm poziția dorită, suportul se schimbă. Exemplu: dacă ne înclinăm sau ne împingem capul înainte, atunci dăm sarcina porțiunii superioare a trapezului.

Trapezul este un mușchi dinamic, este conceput pentru a ridica omoplații și umerii și pentru a nu menține gîtul într-o poziție statică. Cu o înclinare prelungită a capului, mușchii sînt mult prea extinși, pentru corp este foarte consumator de energie, așa că încearcă să ne ajute și să întărească acest loc. Și acest lucru face un serviciu: țesutul conjunctiv crește, ajută mușchii, dar în același timp ciupeste vertebrele și vasele de sînge.

Zona superioară a spatelui și a umerilor devine din ce în ce mai închisă și mai imobilă. Devine dificil pentru noi să coborîm umerii, devine mai dificil să ne îndreptăm.

Ce se întîmplă dacă nu se face nimic?

Dacă nu încercăm să stabilim circulația sîngelui și funcționarea musculară adecvată, riscăm să ne confruntăm cu consecințe și mai neplăcute. „Gobia văduvei” și durerea constantă la nivelul gîtului sînt doar jumătate din probleme. În regiunea a 6-a și a 7-a vertebră cervicală, circulația sîngelui poate încetini și schimbul limfatic se poate deteriora și acolo nu este departe de osteocondroza coloanei cervicale.

Acest lucru este și mai neplăcut: dureri de cap, amorțeală a mîinilor (în special a mîinilor), durere în coloana toracică sau cervicală - doar o mică listă a consecințelor pe care le puteți întîmpina fără a lua măsuri la timp!

Desigur, din punct de vedere estetic, aceasta nu este nici cea mai bună priveliște. Dar sănătatea noastră este pe primul loc!

Cine este în pericol și ce se poate face chiar acum?

Luați în considerare efectuarea de exerciții specifice dacă:

✅ Îți petreci mult timp uitîndu-te la ecranul unei cărți, smartphone sau laptop;

✅ ai un stil de viață sedentar;

✅ Cele mai apropiate rude (mama sau bunica) au greaban;

✅ Observi deja că ți-a devenit greu să ții gîtul drept.

Dar îi sfătuiesc pe toți să facă exerciții pentru prevenire. Mai jos sînt 4 exerciții utile care vor ajuta la îmbunătățirea circulației sîngelui și a fluxului limfatic în gît și umeri și pentru a ameliora rapid tensiunea din zona gîtului.

1. Lucrăm umerii, omoplații și regiunea toracică

Poziția de plecare: așezat sau în picioare.

Întindeți brațele înainte, cu palmele în sus.

Pe măsură ce inspiri, ridică brațele în fața ta.

La următoarea respirație, întindeți brațele în lateral, aduceți omoplații, întindeți gîtul, deschideți pieptul.

Pe măsură ce expiri, întinde brațele înainte și întinde-ți spatele relaxat.

Pe măsură ce inspiri, ridică din nou mîinile în fața ta, cu palmele în sus.

Repetați toate mișcările de 10 ori.

Как избавиться от противной холки на шее. 4 крутых упражнения

Как избавиться от противной холки на шее. 4 крутых упражнения

Как избавиться от противной холки на шее. 4 крутых упражнения

Как избавиться от противной холки на шее. 4 крутых упражнения

2. Întărirea spatelui și rezolvarea regiunii interscapulare și a spatelui superior

Poziția inițială: întins pe burtă.

Inspirați și ridicați partea superioară a corpului și brațele de pe podea. Încheiați mîinile la spate și încercați să vă ridicați cît mai sus posibil. Picioarele și fesele sînt în formă bună. Mențineți această poziție timp de 3-5 cicluri de respirație.

Как избавиться от противной холки на шее. 4 крутых упражнения

3. Intinderea coloanei vertebrale si ameliorarea tensiunii din spate

Poziția de plecare: poza copilului.

Așezați-vă pe podea, coborîți pelvisul pînă la călcîi și întindeți brațele înainte. Acest lucru va elibera tensiunea din coloana vertebrală.

Țineți puțin această poziție, apoi întindeți-vă și mai mult, ridicîndu-vă bazinul de pe tocuri.

Opriți-vă cînd se simte întinderea umerilor și a spatelui superior. Mențineți această poziție timp de 3-5 cicluri de respirație. Reveniți la poza bebelușului și odihniți-vă.

Как избавиться от противной холки на шее. 4 крутых упражнения

Как избавиться от противной холки на шее. 4 крутых упражнения

4. Formăm o postură frumoasă și întărim spatele

Poziția inițială: așezat pe tocuri, palmele pe genunchi.

Pe măsură ce inspirați, întindeți pieptul în sus, aduceți omoplații împreună și întindeți gîtul.

Pe măsură ce expiri, întinde-ți spatele relaxat relaxat.

Repetați de 5-6 ori.

Как избавиться от противной холки на шее. 4 крутых упражнения

Как избавиться от противной холки на шее. 4 крутых упражнения

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?