TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Generaţia Internet este amenințată de rahitism

Oamenii de știință britanici au sugerat ca rahitismul să fie adăugat în ... lista de boli profesionale a generației computerului.

Boala este cauzată de o lipsă cronică de vitamina D și duce la deformări dureroase ale oaselor. Rahitismul a fost răspîndit încă în secolul al XIX-lea, datorită sărăciei extreme a unor segmente ale populaţiei. Poate fi ușor evitat – cu ajutorul unei diete echilibrate şi expunerii la soare.

În epoca noastră, însă, a venit din nou timpul pentru a introduce rahitismul la ordinea zilei. "În loc să se bucure de aerul curat, copiii rămîn adesea acasă şi se joacă pe computer" - pe bună dreptate subliniază, Simon Pearce, un profesor de la Newcastle University si autor al studiului, care a constatat că jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie, în special în partea de nord a ţării, suferă de lipsa vitaminei D în timpul iernii şi primăvara. Fiecare al şaselea resimte o lipsă acută a vitaminei D, ceea ce duce la boli cardiovasculare, diabet de tip II, mai multe tipuri de cancer, şi înmuierea oaselor.

Pentru a evita acest lucru, trebuie făcute băiî de soare pe care - ghinion! – în exces pot provoca cancer de piele.

O altă opţiune – o dieta, cu accent pe pește gras cum ar fi somonul, macroul, sardinele, heringul şi laptele.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load