COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6898
Coronavirus stiri: 7666

Exprimați-vă emoțiile, ca să trăiți сu 2 ani mai mult

3 iun. 02:30   Sănătate
1430 0

Cercetătorii germani de la Universitatea Jena susţin că persoanele temperamentale, care îşi exprimă emoţiile negative, au o viaţă mai lungă.

Persoanele temperamentale, care nu ezită să îşi exprime emoţiile negative, sînt mai longevive, trăind, în medie, cu doi ani mai mult decît persoanele care îşi cenzurează comportamentul, afirmă cercetătorii de la Universitatea Jena din Germania, citaţi de dailymail.co.uk.

Ei susţin că exprimarea emoţiilor negative reprezintă "cheia" pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. Potrivit studiului lor, italienii şi spaniolii, renumiţi pentru faptul că sînt persoane temperamentale, trăiesc în medie cu doi ani mai mult decît britanicii, cunoscuţi pentru faptul că îşi controlează mult mai bine comportamentul în societate.

Cercetătorii de la Universitatea Jena au monitorizat peste 6.000 de pacienţi şi au descoperit că persoanele care îşi "internalizează" anxietatea au pulsul mult mai ridicat. Acest fapt duce în timp la hipertensiune şi la creşterea riscului de apariţie a multor boli, precum afecţiuni coronariene, cancer şi boli renale. Studiul cercetătorilor germani, coordonaţi de Marcus Mund şi Kristin Mitte, a fost publicat în Health Psycholgies.

Savanţii germani au identificat un grup de persoane (represoare) care sînt cele mai expuse la aceste riscuri medicale. "Aceşti oameni se disting prin faptul că încearcă să ascundă semnele exterioare ale fricii şi prin faptul că adoptă comportamente defensive. Ei evită riscurile şi încearcă să deţină întotdeauna un nivel ridicat de control asupra propriei persoane şi asupra factorilor înconjurători", a declarat Marcus Mund.


"De exemplu, atunci cînd sunt supuse unor sarcini ce includ un factor de stres, aceste persoane prezintă un ritm cardiac şi un puls mult mai ridicat decît celelalte persoane şi prezintă şi alte simptome de stres şi de anxietate", a adăugat acelaşi cercetător.

Potrivit aceluiaşi studiu, există şi un aspect pozitiv pentru persoanele "represoare", întrucît acestea îşi revin mult mai repede după boală. "Datorită nevoii lor de control, persoanele represoare sînt foarte disciplinate şi mai motivate să îşi adapteze stilul de viaţă", a explicat profesorul Mund.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽