Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Există dragoste la prima vedere?

29 apr. 04:30   Sănătate
1288

Studii recente au demonstrat că sufletul pereche nu este doar o poveste, ci o certitudine. Doar că totul este mai complicat decît pare, anunță evz.ro.

Sociologul Dan McFarland, de la Universitatea Standford, coautorul unui studiu publicat în American Journal of Sociology, a încercat să afle dacă există sufletul pereche.

„Toţi întîlnim o persoană despre care considerăm că arată minunat, iar, în momentul în care deschide gura, ne dăm seama că totul este atît de diferit faţă de ceea ce credeam”, a declarat savantul.

McFarland, în colaborare cu un profesor de ligvistică de la Universitatea Stanford, a studiat speed dating-ul pentru a observa care este rolul comunicării în timpul întîlnirilor scurte.

Prima impresie este importantă, iar McFarland consideră că este primul factor care contribuie la stabilirea unei conexiuni. Femeilor le plac bărbaţii înalţi, bărbaţii sunt atraşi de femeile slăbuţe şi aşa mai departe, dar o singură întrebare în timpul scurtei întîlniri poate schimba totul.

Pentru experimentul lor cercetătorii au recrutat studenţi licenţiaţi de la Standford, deci unele descoperiri nu pot fi aplicate tuturor persoanelor.

Respondenţii au participat la aproximativ 1.000 de sesiuni de speed dating.

Cercetările au demonstrat că femeilor nu le plac întrebările. Astfel, femeile sunt cele care prezintă cele mai puţine probabilităţi de a-şi alege un partener, ele fiind mai selective decît bărbaţii.

Savanții au concluzionat că sufletul pereche există, dar găsirea lui poate avea loc fie într-un minut, fie după îndelungi căutări.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав