Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Depresia duce la boli de inimă

2 ian. 2023,, 02:30   Sănătate
1678 1

Bolile cardiovasculare şi depresia sînt considerate maladiile secolului XXI.

La nivel mondial, afecţiunile inimii reprezintă principala cauză de deces. Femeile care suferă de depresie sînt supuse unor riscuri mai mari de a dezvoltaboli de inimă.

Medicii demult cunosc faptul că depresia este o maladie. Potrivit cbsnews.com, persoanele depresive prezintă un risc de două ori mare de a suferi un infarct decît celelalte. Rezultatele cercetărilor din ultimii 12 ani, la care au participat 63 000 de femei, au arătat că la femeile care sufereau de depresie, riscul de deces cauzat de disfuncții ale inimii este de două ori mai mare. Studiile au arătat că la persoanele care au suferit un infarct episoadele depresive cresc cu 17% riscul de deces. Prin comparaţie, la persoanele sănătoase, riscul de deces după un infarct este de numai 3%.

O surpriză pentru cercetători a fost faptul că riscul de moarte subită este crescut la femeile care iau antidepresive. Acest lucru sugerează prezența unei forme prelungite şi extreme de depresie, care provoacă stop cardiac.

Un punct de vedere oarecum diferit în această chestiune au oamenii de știință de la American Heart Association. Ei cred că depresia îi face pe oameni să aibă mai puţină grijă de sine, să uite să-și ia medicamentele, să respire aer curat şi să mănînce sănătos.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?