X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De ce uneori cafeaua provoacă somnolență?

25 feb. 02:30   Sănătate
1308 0

Mulţi dintre noi, probabil, au observat un fapt interesant: uneori, o ceaşcă de cafea poate provoca somnolența cu toate că ar trebui să fie invers. De ce se întîmplă așa şi care este motivul acestei somnolențe?

Oamenii de știință au stabilit faptul că o ceașcă de cafea tonifică, această reacţie apare ca o consecinţă a acțiunii cofeinei. Datorită cofeinei apare vigoarea, entuziasmul, iar persoana începe să simtă o creştere a forței şi energiei, relatează malpme.ru.

Dar, dacă o ceaşcă de cafea este urmată de a doua şi a treia – va apare somnolenţa. Faptul este că această băutură contractă vasele de sînge din creier. De aceea, dacă să bei o cafea suficient de tare, dar să nu te limitezi doar la o ceaşcă, apoi ca rezultat survine somnolenţa, omul se simte distrus și fără forțe, iar energizarea așa și nu se produce.

De regulă, în special iarna şi primăvara cafeaua tare poate provoca somnolența. Avînd în vedere acest fapt interesant, este bine ca cafeaua să fie cu lapte, limitîndu-vă la o ceaşcă.

28
4
0
7
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?