Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

De ce trăiesc mai mult cei care mănîncă picant

19 mar. 04:30   Sănătate
1383 0

Consumul frecvent de alimente iuţi, cum este ardeiul iute, este asociat cu o reducere semnificativă a mortalităţii din cauze diverse, inclusiv afecţiuni cardiovasculare şi cauze asociate cancerului, potrivit unei cercetări recente bazate pe studii anterioare.

"Ardeiul iute este recunoscut pentru efectele antiinflamatorii, antioxidante, de reglare a glucozei din sînge şi de prevenire a cancerului, graţie capsaicinei, care dă ardeiului iute gustul picant, mai mult sau mai puţin intens", a explicat Dr. Bo Xu, de la Cleveland Clinic's Heart, Vascular & Toracic Institute.

Cu toate acestea, impactul ardeiului iute asupra mortalităţii din cauze diverse, printre care şi cea cauzată de afecţiuni cardiovasculare sau cancer, transmite feminis.ro.

Într-o analiză recentă, cercetătorii au luat în calcul 4.729 de studii din cinci dintre cele mai ample baze de date pe teme de sănătate la nivel glogal şi au selectat dintre acestea patru studii extinse cu privire la rezultatele legate de consumul de ardei iute. Informaţiile despre sănătatea şi dieta a peste 570.000 de indivizi din Statele Unite, China, Italia şi Iran au fost folosite pentru a compara rezultatele obţinute în cazul celor care consumă frecvent ardei iute cu rezultatele obţinute în cazul subiecţilor care consumă rar sau deloc ardei iute.

Comparativ cu subiecţii care nu consumă ardei iute, cercetătorii au descoperit că indivizii care consumă ardei iute prezintă o reducere cu 25% a mortalităţii din cauze cardiovasculare, o reducere cu 23% a mortalităţii cauzate de cancer şi o reducere cu 25% a mortalităţii din alte cauze.


Mecanismele care pot explica aceste rezultate sînt, însă, necunoscute la ora actuală. Sînt necesare studii suplimentare pentru a confirma concluziile acestui studiu, prezentate la American Heart Association's Scientific Sessions 2020.

31
1
1
6
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?