X 

De ce fumătorii răcesc mai repede

23 sep. 21:00   Sănătate
1310 2

Pe măsură ce temperaturile încep ușor să scadă, organismul încearcă să se adapteze noilor condiții meteorologice, dar nu de fiecare dată reușește să facă acest lucru perfect.

În perioadele mai reci din timpul anului, răcelile pot să apară cu ușurință, iar fumătorii prezintă un risc mai ridicat de a se confrunta cu această problemă.

Deși trăiesc în același mediu, se întîmplă de foarte multe ori ca fumătorii să observe apariția primelor semne de răceală, iar persoanele care nu au acest obicei să nu prezinte probleme de sănătate. Oamenii de știință de la Universitatea Yale au identificat cauzele care fac acest lucru posibil, explicînd de ce fumătorii sînt mai predispuși la răceală, mai ales cînd temperaturile sînt în scădere.

În cazul fumătorilor, aceștia intră tot timpul în contact cu substanțele toxice existente în țigări, iar organismul acestora se concentrează să elimine aceste toxine, moment în care nu mai poate lupta și împotriva virușilor.

Practic, organismul este pus în situația de a face un compromis, fie să se apere de toxine, fie să lupte împotriva răcelii.

2
0
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?