Cazul Șor stiri: 599

De ce este rău să-ți faci patul imediat după ce te trezești

14 ian. 04:30   Sănătate
2649 0

Chiar dacă pare greu de crezut, obiceiul de a-ți face patul dimineața are capacitatea de a-ți crește productivitatea pe parcursul zilei. Este un gest simplu care îți dă o stare de bine, fiind asociat cu un stil de viață organizat. Poate fi un prim pas pentru a începe diminețile altfel, cu mai multă energie și bună dispoziție.

Potrivit unui studiu, să-ți faci patul nu numai că își liniștește mintea, dar îl transformi într-un loc confortabil pentru acarienii de praf. Nu îi poți vedea fără microscop și s-ar putea să crezi că locul este curat, atunci cînd de fapt nu este.

Acarienii de praf adoră să trăiască în spațiile întunecate și umede ale saltelei și pernelor și se hrănesc cu celulele moarte ale pielii. Cînd îți faci patul dimineața, îi „acoperi” în mediul lor ideal cu pătura. Seara, armata de acarieni începe să-și facă treaba murdară. Printre efectele neplăcute se numără iritații ale pielii și chiar acnee.

În timp ce se hrănesc cu celulele moarte ale pielii tale, acarienii își lasă fecalele pe așternuturi, care provoacă o mulțime de reacții alergice la om. Este posibil să te trezești cu dureri de cap, să strănuți sau chiar să dezvolți astm.


Ca orice creatură vie de pe Pămînt, acarienii au propriul lor ciclu de viață. Dar chiar și atunci cînd sînt morți, poți inhala rămășițele lor cînd dormi. Oamenii de știință susțin că acest lucru este potențial periculos pentru persoanele alergice, deoarece inhalarea acestora poate provoca agravarea simptomelor alergice.

Specialiștii ne recomandă să lăsăm patul neacoperit dimineața și să aerisim bine. Deschide fereastra ca să lași lumina naturală să pătrundă în cameră. Soarele este ucigașul acarienilor de praf. Dermatologii nu ne sfătuiesc să folosim spray-uri de ucidere a insectelor. Cel mai indicat este să curățăm patul cu un aspirator.

2
1
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?