Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

De ce e bine să mănînci un pumn de nuci în fiecare zi

4 iun. 23:30   Sănătate
860

Nucile au efect împotriva depresiei, alungă stările de oboseală şi astenia. Nutriţioniştii consideră aceste fructe ca fiind alimente de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Nucile au un conţinut ridicat de acizi graşi Omega 3, motiv pentru care medicii nutriţionişti le recomandă în special persoanelor care suferă de depresie, acuză stări de oboseală sau se confruntă cu astenie.

Mai multe, aceste fructe conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. De aceea ele rămîn un aliment de bază în cadrul unei diete sănătoase.

Avînd în vedere multitudinea de nutrienţi pe care aceste fructe le aduc organismului, medicii ne recomandă să mîncăm zilnic un pumn de nuci.

În plus, datorită conţinutului ridicat de grăsimi bune, nucile sînt recomandate mai ales în perioada iernii, cînd factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis.


Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să mănînce în cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sînt corect asociate. Nu mînca niciodată nuci la o masă copioasă, de prînz sau cină. Se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă combinarea cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав