COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6784
Coronavirus stiri: 7608

Cum scăpăm de sforăit cu cîteva alimente sau condimente ușor de găsit

27 sep. 03:30   Sănătate
2130 0

Una din cele mai neplăcute probleme care se răsfrînge și asupra relației de cuplu, sforăitul, poate fi ameliorat cu ajutorul cîtorva alimente.

Sforăitul este mai frecvent în rîndul bărbaţilor, a persoanelor supraponderale şi se amplifică o dată cu vîrsta.
Această nepăcere apare atunci cînd există o obstrucţie în calea fluxului de aer în zona din spatele nasului şi a gurii, unde partea superioară a faringelui şi baza limbii se întîlnes cu vălul palatin şi omuşorul (lueta). Aici există ţesuturi moi care sub efectul greutăţii pot coborî, blocînd parţial circulaţia aerului. Cînd aceste structuri încep să vibreze, apare sforăitul.

Dacă ai încercat toate produsele din farmacie ce îți garantau că te vor scăpa de problema sforăitului, și nu ai obținut rezultatul pe care îl vroiai, acum poți să încerci să ameliorezi această problemă apelînd la natură și la remediile ei.

Folosește cardamon

Deși este unul dintre cele mai scumpe condimente, cardamonul îți oferă adevărate beneficii, fiind util în tratarea infecțiilor gingivale, în tuberculoza, inflamarea pleoapelor, în tratarea tulburărilor digestive.


În plus, cardamonul este un excelent decongestionant și are un rol important în eliminarea pietrelor atît de la bilă cît și de la rinichi.

Modalitatea cea mai facilă de a-l folosi este să îl adaugi în cafea, sau la orice alt preparat culinar la care ai nevoie de un gust intens.

Menta, antiseptic natural

Una dintre cele mai folosite plante pentru ceai, care se bucură de un efect anetezic și antiseptic foarte bun. Însă ceea ce probabil nu știai despre mentă este că îți poate fi de un real folos în a combate neplăcerile legate de sforăit.

Astfel că este necesar să consumi 2 căni de ceai de mentă pe zi, neîndulcit, mai ales înainte de culcare.

Poți să apelezi la uleiul esențial de mentă, pe care poți să îl pui într-un recipient de aromoterapie și de asemenea poți să faci gargară cu el, 2-3 picături într-un pahar cu apă, seara după ce te-ai spălat pe dinți.

Uleiul de măsline

Deja știi cît de bun, sănătos și util este uleil de măsline. Are o gamă extrem de largă de folosire. Atunci nu ar trebui să te surprindă nici faptul că îți poate fi util în a rezolva problema somnului gălăgios.

Nu ai nevoie decît de un pahar cu apă în care să adaugi o linguriță de miere de albine naturală, una de ulei de măsline și 2-3 centimetri de ghimbir ras proaspăt.

Amestecă bine ingredientele, și consumă băutura cu 30 de minute înainte de a merge la somn.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽