Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Cum să prelungim şi să facem mai plăcută viaţa noastră?

1 ian. 2023,, 03:00   Sănătate
3676 1

Elaborările şi recomandările unui grup internațional de medici, dietologi şi psihologi:

1. Descifrînd cuvinte încrucişate, învăţînd limbi străine, efectuînd calculele în minte, noi antrenăm creierul nostru. Astfel, se încetinește procesul de degradare cu vîrsta a facultăţilor mintale: se înviorează activitatea inimii, sistemului circulator si metabolismul.

2. Serviciul este un element important al unui mod de viaţă sănătos. Găsiţi o activitate potrivită pentru dvs., care vă va fi o bucurie. Oamenii de ştiinţă spun că acest fapt vă va ajuta să păreţi mai tineri.

3. Nu mîncaţi prea mult. În loc de 2.500 de calorii obişnuite, mulţumiţi-vă cu 1.500. Acest lucru vă va ajută să menţineţi activismul celulelor. De asemenea, nu mergeţi la extreme şi nu mîncaţi prea puţin.


4. Meniul trebuie să corespundă vîrstei. Ficatul şi fructele vor ajuta femeilor de 30 de ani să încetinească apariţia primelor riduri. Seleniul, conţinut în rinichi şi brînză, este util pentru bărbaţii după 40 de ani, acesta contribuie la diluarea stresului.
După 50 de ani este necesar magneziul, care întăreşte inima; calciul, care este util pentru oase; peştele, care ajută la protejarea inimii si vaselor de sînge.

5. Creați-vă propria opinia despre toate celea. Viaţa conştientă vă va ajuta să evitați depresiunea şi să nu fiţi deprimaţi.

6. Dragostea si tandreţea vă vor ajuta să păstraţi tinereţea, de aceea găsiţi-vă perechea. Hormonii fericirii (endorfinele), care se produc în organism atunci, cînd omul este îndrăgostit, contribuie la consolidarea sistemului imunitar.

7. Este mai bine să dormiţi într-o cameră răcoroasă (17-18 grade), aceasta contribuie la păstrarea tinereţii, pentru că de temperatura ambiantă depinde metabolismului şi manifestarea caracteristicilor de vîrstă.

8. Mişcaţi-vă mai mult. Oamenii de ştiinţă au dovedit că chiar şi opt minute de sport pe zi prelungesc viaţa.

9. Răsfăţaţi-vă periodic. În ciuda recomandărilor referitor la modul de viaţă sănătos, uneori permiteţi-vă ceva gustos.

10. Nu suprimaţi întotdeauna furia dvs. Sunt mai predispuse diverselor boli, chiar cancerului, persoanele, care în mod constant se critică, în loc să spună ce le dezamăgeşte, şi, uneori, să discute.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?