Cum să învingi apatia și oboseala

24 iul. 2022,, 19:30   Sănătate
1609 0

Mulți oameni se plîng de oboseală și slăbiciune în timpul zilei. De cele mai multe ori, acest lucru este cauzat de insuficiența de somn și de obiceiurile proaste, dar oamenii de știință au identificat mai multe alte cauze posibile a stării proaste de spirirt.

Potrivit experților, în afară de obiceiurile proaste, cum ar fi fumatul și abuzul de alcool, oboseala poate fi cauzată de aflarea în mod constant în poziție așezat. Psihologii cred că încovoierea poate provoca emoții mai sumbre, pesimiste și negative.

În plus, apatia și oboseala pot însoți persoanele care sînt obsedate de știri. Cercetătorii menționează că persoanele care urmăresc mereu ultimele știri devin dependente de ele, devin mai stresați și obosesc mai mult. Un efect similar poate fi cauzat și de citirea zilnică a prozei și literaturii artistice.

Experții menționează, de asemenea, că la dispariția energiei poate contribui și alimentația incorectă. Se remarcă faptul că persoanele care consumă alimente cu conținut scăzut de carbohidrați se simt mai obosite și au mai puțină motivație. Nu adăugați energie nici prînzul luat în birou sau pe drum.

Pentru a menține o stare bună de spirit și pentru a fi plini de energie oamenii de știință sfătuiesc, printre altele, păstrarea ordinii în casă și mai ales pe masa de lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?