X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Cum să facem față unui atac de panică

12 noi. 2022,, 22:00   Sănătate
2141 0

Una dintre cele mai des întîlnite consecințe ale coronavirusului sînt atacurile de panică (AP). Dar atacurile pot apărea și din cauza stresului permanent, a muncii grele, a lipsei unui somn calitativ și a odihnei. Toate acestea duc la înrăutățirea stării fizice și, cel mai important, a stării psihice a organismului.

Este important să înțelegem că, în doze moderate, stresul este benefic pentru sănătate, în plus, el ne motivează perfect să ne dezvoltăm, să devenim mai puternici. Dar dacă ne vom afla permanent într-o stare de neliniște, în organism începe să se producă activ cortizolul (hormonul stresului), ceea ce duce la scăderea imunității.

Practicile de respirație ne ajută să ne relaxăm, netezesc ridurile fine ale feței, întăresc sistemul nervos și endocrin, îmbunătățesc calitatea somnul, metabolismul și alimentează organismul cu oxigen.

De îndată ce simțiți o stare de neliniște, atac de panică, trebuie să faceți următorul lucru:

1. stați drept, puneți picioarele pe podea, începeți să respirați profund și calm prin stomac, concentrându-vă asupra sentimentelor voastre;
2. simțiți cum aerul rece vă umple încet plămînii și stomacul, iar aerul cald iese din piept împreună cu neliniștea, îndoielile, gîndurile negative;
3. numărați de la 1 la 4 la inspirație și apoi același lucru la expirație. Respirați în acest ritm timp de 3-5 minute, fără oprire.


Chiar dacă nu aveți o experiență în practica de respirație, deja după prima încercare veți simți cum fundalul dvs. emoțional se va schimba în direcția pozitivă.

Dacă vă îngrijorează ceva, "respirați" această durere profund și calm, pînă cînd vă veți calma și tensiunea vă dispărea. În acest mod noi transformăm emoțiile acumulate în energie, care ne ajută să acționăm eficient, să luăm decizii echilibrate și să ne controlăm mai bine pe noi înșine și emoțiile noastre.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?