Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cum să alegem corect săpunul?

3 sep. 2023,, 20:30   Sănătate
2012 0

Săpunul natural
Se prepară după reţete în care componentele alcaline active chimic sînt înlocuite de componente saponificate vegetale sau animale, deaceea nu ar fi corect să numim acest produs săpun şi producătorii scriu sincer pe ambalaj: "săpun fără săpun." Spală acest săpun nu prea bine, doar anume componentele alcaline dizolvă sebumul, de care se lipesc murdăria şi praful, cu toate acestea, cu succes combate celulita, are o proprietăți de exfoliere, şi, în cele din urmă, miroase frumos. Acesta nu usucă pielea și este plăcut să-l folosești.

Săpunul pentru copii este potrivit pentru persoanele cu pielea hipersensibilă şi copii, are un conţinut mic de substanțe active şi coloranţi, ceea ce garantează siguranţa alergică. Acesta include uşoare ingrediente naturale antiseptice: extracte de mușețel, gălbenele, salvie, cimbru, coajă de stejar. Acest săpun va curăţa şi nu va dăuna.

Săpunul antibacterian – un gen de antibiotic. Minusul său – distruge nu numai agenții patogeni, dar, de asemenea, speciile "prietenoase" de bacterii, acest săpun îmbătrînește pielea. Mai mult, unele bacterii agresive rămîn nevătămate. Utilizarea sapunulu antibacterian este justificată numai rareori, de exemplu, într-o excursie în afara orașului. Utilizarea lui zi de zi este dăunătoare.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?