TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cu cît mai steril este mediul înconjurător, cu atît mai multe şanse avem să devenim alergici

Medicii de la Universitatea din Montreal (Canada) au ajuns la concluzia că dorinţa de curăţenie excesivă în casă duce la creşterea îmbolnăvirii cu polinoză şi astm.

De obicei, apariţia alergiei este asociată de ereditatea, stresul și fumatul. Dar unul din cei mai importanţi factori este lipsa bacteriilor corespunzătoare în mediul înconjurător, susţin canadienii. În zonele cu un nivelul ridicat de salubritate, multe persoane suferă de alergii şi de boli autoimune – diabetul zaharat juvenil, artrita reumatoidă, etc.

Potrivit cercetătorilor, există o relaţie inversă între nivelul de igienă şi incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu alergii şi boli autoimune. "Cu cît mai steril este mediul, în care trăieşte copilul, cu atît mai probabil că acesta va deveni alergic. În lipsa bacteriilor în mediul înconjurător sistemul imunitar nu funcţionează şi începe sa lucreze împotriva noastră, - explică oamenii de ştiinţă. Dacă în 1980 printre noi au fost 10% de persoane alergice, apoi acum sînt deja 30%. Unul din zece copii suferă de astm”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load