Consumul regulat de ulei de măsline (combinat, de exemplu, cu pîinea), poate îmbunătăţi starea de sănătate şi reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Pentru a ajunge la acest echilibru, consumatorii ar avea nevoie de patru linguriţe de ulei de măsline pe zi, care reprezintă cantitatea pe care o pun într-o salată sau cea în care înmoaie pîinea în timpul mesei.
Medicii universităţilor din Glasgow şi Lisabona, alături de cei ai firmei private Mosaiques Diagnostics din Germania au analizat efectele uleiului de măsline asupra sănătăţii unui grup de 69 de bărbaţi şi femei care nu consumau, în mod obişnuit, acest aliment.
Emilie Combet, medic în cadrul Şcolii de Medicină a Universităţii din Glasgow, a descoperit că, indiferent de conţinutul de fenoli din uleiul de măsline acesta are un efect benefic, scăzînd riscul apariţiei unor boli precum CAD (boală arterială coronariană).
Uleiul de măsline conţine grăsimi omega-6, acizi graşi polinesaturaţi, care previn inflamaţia în cazul unor boli cronice, precum cele de inimă şi formele de artrită. Acelaşi aliment contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte proporţia grăsimilor benefice faţă de cele nocive din sînge, scrie Daily Mail.
Adăuga comentariu