X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Cît de ușor este să reduceți nivelul de zahăr din sînge? Oamenii de știință au identificat două modalități

20 iun. 03:00   Sănătate
3605 0

«Dieta lichidă» și dieta keto au fost numite de oamenii de știință drept cele mai eficiente pentru stabilizarea nivelului de glucoză din sînge în cazul diabetului de tip 1.

Despre acest lucru a relatat publicației MedicalXpress Laura Saslow, specialistă în medicină integrativă de la Școala de Nursing a Universității din Michigan.

Experta a precizat că productivitatea unei diete hipocalorice bazate pe produse lichide (supe și smoothie-uri) a fost demonstrată în cadrul experimentului Diabetes Remission Clinical Trial, realizat de cercetători britanici. Pacienții cu diabet de tip 1 au reușit, cu ajutorul unei astfel de diete, să obțină o remisiune stabilă a afecțiunii fără medicamente.

Specialista a menționat că există și o altă metodă eficientă de control al zahărului din sînge prin intermediul alimentației. Aceasta este dieta keto, care presupune limitarea consumului de carbohidrați la 20-35 de grame pe zi, concomitent cu creșterea proporției de grăsimi în dietă. Studiul specialiștilor de la Universitatea din Indiana a demonstrat acest lucru destul de convingător. Aproximativ jumătate dintre participanții la experiment au reușit, după un an de astfel de alimentație, să renunțe complet la utilizarea insulinei.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав