Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

Cele mai multe vitamine conțin legumele și fructele verzi

25 iul. 02:00   Sănătate
1194 0

Pentru o alimentare corectă și echilibrată medicii recomandă consumul cotidian al legumelor și fructelor verzi. Produsele de această culoare, conțin multe vitamine şi substanţe minerale folositoare pentru sănătate, transmite ecology.md.


În primul rînd medicii recomandă să acorde atenţie avocado – o sursă importantă de grăsimi mononesaturate, care ajută la scăderea colesterolului din sînge, conține vitamina E și antioxidantul natural, luteina, care îmbunătăţeşte vederea.

Broccoli este deosebit de bogat în substanțe nutritive, inclusiv sulforaphan şi indoli, prevenind dezvoltarea cancerului.

Varza de Bruxelles, de asemenea, datorită componentelor sale, luptă împotriva cancerului, conţine o cantitate mare de vitamina C și este o sursă bună de acid folic, vitamina A şi potasiu. Biologii adaugă că și varza simplă abundă în vitaminele K, C și beta-caroten și conține puține calorii, deaceea ar trebui să fie inclusă în lista produselor necesare.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав