Criza energetică stiri: 471
Biden - Putin stiri: 106

Cele mai multe vitamine conțin legumele și fructele verzi

3 oct. 2021,, 19:30   Sănătate
996 0

Pentru o alimentare corectă și echilibrată medicii recomandă consumul cotidian al legumelor și fructelor verzi. Produsele de această culoare, conțin multe vitamine şi substanţe minerale folositoare pentru sănătate, transmite ecology.md.


În primul rînd medicii recomandă să acorde atenţie avocado – o sursă importantă de grăsimi mononesaturate, care ajută la scăderea colesterolului din sînge, conține vitamina E și antioxidantul natural, luteina, care îmbunătăţeşte vederea.

Broccoli este deosebit de bogat în substanțe nutritive, inclusiv sulforaphan şi indoli, prevenind dezvoltarea cancerului.

Varza de Bruxelles, de asemenea, datorită componentelor sale, luptă împotriva cancerului, conţine o cantitate mare de vitamina C și este o sursă bună de acid folic, vitamina A şi potasiu. Biologii adaugă că și varza simplă abundă în vitaminele K, C și beta-caroten și conține puține calorii, deaceea ar trebui să fie inclusă în lista produselor necesare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X