Cea mai eficientă protecție împotriva cancerului

O cană de ceai de muşeţel pe zi ar putea ţine departe cancerul, potrivit cercetătorilor. Ceaiul conţine apigenină, o substanţă care lasă celulele canceroase fără "superputerile" lor, transmite romaniatv.net

Experţii de la Universitatea de Stat Ohio au descoperit că apigenina poate bloca abilitatea celulelor canceroase de la sîn de a trăi mai mult decît celulele normale, oprind răspîndirea lor şi făcîndu-le mai sensibile la tratamentul medicamentos.

Ceaiul de muşeţel, pătrunjelul şi ţelina sînt cele mai abundente surse de apigenină, dar ea se mai găseşte în multe alte fructe şi legume din dieta mediteraneană.

Apigenina, care funcţionează şi ca anti-inflamator, funcţionează într-o modalitate care sugerează că şi alţi nutrienţi ar putea avea efecte similare în îndepărtarea cancerului. Ea ajută proteinele să corecteze anormalităţile din ARN, care sunt responsabile pentru circa 80% din tipurile de cancer.

"Acum ştim că trebuie să mîncăm sănătos, dar în cele mai multe cazuri nu ştim de ce trebuie să facem asta exact. Aici vedem că efectul benefic asupra sănătăţii este atribuit acestui nutrient, cu mare impact asupra proteinelor. Apigenina restabileşte profilul normal în celulele canceroase. Este foarte important pentru strategiile de prevenire a cancerului", a declarat geneticianul molecular prof. Andrea Dosef, de la Universitatea de Stat Ohio.


Cercetătorii au descoperit că apigenina poate opri celulele canceroase să îşi anuleze propria lor moarte. Acum, ei testează dacă alimentele modificate pentru a conţine anumite doze de apigenină pot preveni cancerul la şoareci.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load