Criza energetică stiri: 1604
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Ce se întîmplă în organismul tău dacă vei consuma varză albă

7 aug. 20:00   Sănătate
2991 0

Varza albă este la mare căutare și e de înțeles, avînd în vedere beneficiile pe care le oferă. Despre varză trebuie să știi că este bogată în vitaminele A, K, dar și C și, de asemenea, conține antioxidanți naturali care ne pot proteja în fața radicalilor liberi. Specialiștii recomandă consumul a cel puţin 30 de grame de de varză albă pe zi.

În cazul în care n-ai aflat pînă acum, este recomandat să consumăm varza în stare crudă. Nici atunci cînd este fiartă nu își piede calitățile nutritive, însă orice legumă proaspăt culeasă din grădină este cu totul altceva. Există o multitudine de soiuri de varză, însă indiferent de culoare, beneficiile sînt aceleași. Pe lîngă vitaminele A, K şi C, varza albă mai conține și fibre, ajutînd astfel la prevenirea constipație. De asemenea, este un aliat pentru un tranzit intestinal sănătos. Atunci cînd este consumat proaspăt după stoarcere, sucul de varza poate trata ulcerul, avînd de asemenea proprietăți alcaline care ajută la reducerea inflamației mucoase stomacale. Nu trebuie să lipsească nici din meniul femeilor însărcinate. Este bogată în acid folic, compus esențial pentru sănătatea nou-născutului, scrie Noi.md cu referire la feminis.ro.

Dacă te-ai uitat în oglindă şi ţi s-a părut că ai tenul tern, fugi în bucătărie şi fă-ţi o salată de varză! Varza redă luminozitatea şi strălucirea pielii datorită antioxidanților pe care îi conține. Pe lîngă beneficiile interne, varza albă este și un bun aliat extern. Poate fi folosită în cataplasme de cei care au răni deschise, vînătăi, au suferit traumatisme sau au furnicături în corp.

Se recomandă şi femeilor însărcinate atunci cînd se confruntă cu dureri de sîni pe timpul alăptării. Frunzele de varză se înmoaie în apă călduță și se aplică pe zonele dureroase unde se ţin preţ de cîteva minute sau, după caz, ore, chiar şi peste noapte. După îndepărtarea foilor de varză crudă veţi observa cum inflamaţiile şi durerile dispar ca prin minune. Şi asta datorită proprietăţilor antiinflamatorii. Pot fi folosite inclusiv în cazul articulațiilor dureroase, aplicîndu-se, evident, în același mod, potrivit Dc News.ro.


Să nu uităm de vitamina C pe care o conține din belșug. Ea își va proteja sistemul imunitar, ferindu-te astfel de răceli. Varza albă are grijă și de vederea ta, fiind bogată în betacaroten. De asemenea, dacă vrei să slăbești sau să te menții în formă, trebuie neapărat să adaugi varza în dieta ta. Este săracă în calorii dar și sățioasă, un motiv în plus să o consumi zilnic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав