COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6919
Coronavirus stiri: 7689

Ce medicamente nu trebuie să iei niciodată dacă ai răcit

26 sep. 05:00   Sănătate
1110 0

În sezonul rece trebuie să fii norocoasă ca să nu răcești.

Organismul este foarte slăbit, iar virusurile se lipesc cu ușurință de noi. Este foarte important să avem o alimentație corespunzătoare, bogată în vitamine, care să ne ajute să ne apărăm de microbi și virusuri, atît cît se poate.

Dimpotrivă, la cele mai mici semne de răceală, noi sîntem tentate să apelăm la tot felul de pastile care nu sînt recomandate de un specialist. Descoperă în articolul de mai în jos care sînt medicamentele pe care trebuie să le eviți cînd ești răcită!

Ce medicamente nu trebuie să iei cînd ești răcită

Primul sfat pe care ți-l putem da este să nu recurgi niciodată la automedicație, adică să nu îți administrezi niciun fel de tratament cu pastile fără recomandarea medicului care te-a consultat în prealabil.


În al doilea rînd, încearcă pe cît posibil să renunți la antibiotice și siropuri de tuse. Pe de o parte, antibioticele sînt recunoscute pentru efectele nocive pe care le au asupra sănătății corpului. Te ajută să scapi de infecții, dar îți afectează stomacul și te storc de vlagă. În timp, poți chiar să devii imună la antibiotice daca le consumi des, ceea ce nu este un lucru tocmai bun.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽