Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Ce medicament poate fi mortal în caz de infarct

2 oct. 2021,, 22:45   Sănătate
3807 0

Doctorul și prezentatorul TV, Alexandr Measnikov în emisia postului de televiziune "Rusia 1" a numit medicamentul mortal în caz de atac de cord. El a explicat că în nici un caz nu trebuie de administrat pacientului nitroglicerina, iar din preparatele anti agregante, astfel de pacienți pot lua doar aspirină, transmite Noi.md.

"În nici într-un caz nitroglicerină, care poate ucide omul, deoarece poate scădea tensiunea arterială", a subliniat medicul, amintind că, cu această dereglare a funcționării inimii, trebuie chemată imediat ambulanța.

Myasnikov a adăugat că pacientul cu o boală cardiacă adevărată are doar două ore, adică peste 120 de minute el trebuie să fie pe masa de operație. În timpul așteptării medicilor, pacientul trebuie așezat sau pus într-o poziție confortabilă.

Anterior, Measnikov a risipit mai multe mituri populare despre ce poate provoca probleme cardiace. Medicul a respins afirmația că dormitul pe partea stîngă crește riscul dezvoltării bolilor de inimă. Potrivit acestuia, inima este afectată negativ de alimentația necorespunzătoare, colesterolul ridicat, lipsa somnului, excesul de greutate și fumatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?