Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce alimente bogate în vitamina D ne țin departe de răceli

24 dec. 2023,, 23:00   Sănătate
2370 2

Perioada aceasta este una delicata. Pe langa impactul virusului COVID-19, venirea frigului si zilele intunecate ne provoaca un deficit de vitamina D, determinandu-ne sa fim mai predispusi la raceli. Putem sa venim in sprijinul organismului nostru, cu o dieta echilibrata, bogata in alimente ce contin vitamina D, reducand astfel riscul de imbolnavire.

Vitamina D este esentiala pentru muschi si oase si ajuta la o buna asimilare a calciului in organism. Sistemul imunitar foloseste vitamina D pentru a tine departe micorbii, virusii si bacteriile.

Expertii ne avertizeaza ca datorita stilului de viata haotic, corpul nostru nu mai asimilieaza cantitatea necesara de vitamina D pentru o buna functionare. Astfel, ne recomanda sa suplinim aceasta nevoie a organismului cu un supliment de 10 mg pe zi, incepand din luna octombrie pana in luna martie. In cazul persoanlor cu tenul inchis sau a celor insarcinate, consumul de vitamina D este recomandat pe intreaga perioada a anului.

Care este solutia cand zilele devin mai scurte, iar soarele se ascunde?

Sa consumam alimente bogate in vitamina D.


Alimente bogate in vitamina D

Sucul natural de portocale

La fel ca si laptele, un pahar de suc de portocale (de preferat fresh) este bogat in vitamina D. Consumul unui pahar de suc de portocale ne ofera doza necesara de vitamina D, dar si de vitamina C.

Ouale

Ouale contin vitamina D, in mod special galbenusul. Prin consumul unui ou, ne bucuram nu doar de vitamina D, ci si de prezenta vitaminei A, E, B12, de omega 3, dar si de prezenta seleniului. Un singur ou contine 6 g de proteine, ce ne ajuta inclusiv la consolidarea masei musculare.

9
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?