COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Care sînt beneficiile și pericolele fructelor kaki

16 oct. 19:00   Sănătate
1649 0

Endocrinologul-nutriționist, candidat în științe medicale la "SM-Clinica", Uliana Rumeanțeva, a spus că curmalul japonez (kaki oriental) are nu numai proprietăți dietetice, dar, și periculoase. Fructele conțin o cantitate semnificativă de tanini, care afectează capacitatea organismului de a digera alimentele.

Medicul a spus că conținutul caloric al kaki este de numai 50-55 kilocalorii la 100 de grame. Fructul este bogat și în oligoelemente, cum ar fi iod, fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, mangan și vitaminele A, E, C, grupa B, beta-caroten și pectine.

Cu toate acestea, utilizarea curmalului japonez în cantități mari poate duce la apariția unor afecțiuni la stomac. Pacienții cu diabet zaharat, precum și persoanele care suferă de hemoroizi, constipație și diaree ar trebui să se abțină de la consumul acestuia. Nutriționistul a sfătuit consumarea, în medie, a unei curmale pe zi.

Taninurile, care oferă kaki proprietate astringentă, contribuie la formarea de ghemuri din alimente în stomac, care sunt urmate de balonare, flatulență, dureri de stomac și constipație.

"Curmale tratate termic (coapte sau înăbușite) atunci cînd sînt adăugate la bucate din carne nu mai au un efect atît de dăunător asupra sistemului digestiv. Kaki ca fel de mîncare separată poate fi combinat cu alte fructe, precum și cu legume, nuci și brînzeturi în salate", a concluzionat medicul.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X