X 

Care sînt beneficiile căpșunilor proaspete

18 iun. 2022,, 21:30   Sănătate
2637 0

Căpșunile sînt bogate în elemente esențiale pentru organism, dar ar trebui consumate cu moderație, a declarat luni, 21 iunie, șefa Secției nutriție clinică din Spitalul „V.V. Vinogradova”, candidat la științe medicale, terapeut, nutriționist Iulia Pigareva într-un interviu cu Izvestia.

Potrivit specialistului, căpșunile sînt bogate în fibre, necesare pentru ca intestinele să funcționeze corect. În plus, fructele proaspete nu sînt bogate în calorii. În același timp, căpșunile congelate sau gemul din ele pierd multe vitamine și minerale și absorb excesul de zahăr. Fructele proaspete pot fi adăugate chiar și în dieta persoanelor cu diabet, a adăugat medicul.

„Căpșunile conțin multă vitamină C, acid elagic, flavonoide, în special antocianine. Antioxidanții din fructe de pădure au un efect excelent asupra organismului - distrug celulele care provoacă dezvoltarea tumorilor și a patologiilor. Căpșunile adesea provoacă alergii alimentare, acesta fiind principalul dezavantaj al consumului lor. Copii ar trebui să consume acest fruct cu grijă”, a subliniat Pigareva.

De asemenea, ea a recomandat excluderea căpșunilor din dieta celor care suferă de boli gastrointestinale acute - gastrită, ulcer, deoarece conținutul ridicat de acid poate agrava evoluția bolii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?