COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Care produs, consumat în exces, duce la apariția cancerului de colon

1 aug. 03:00   Sănătate
2548 1

Consumul excesiv de carne roșie contribuie la dezvoltarea cancerului de colon. Despre acest lucru a spus pe Instagram medical oncolog, Ivan Karasev.

Potrivit lui, un studiu recent realizat de oamenii de știință de la Institutul de Oncologie Dana-Farber din Statele Unite au arătat că dieta bogată în carne roșie, afectează în mod negativ celulele din colon, transmite life.ru.

După ce au studiat probele de ADN de la aproximativ 900 de pacienți cu cancer intestinal, cercetătorii au descoperit că deteriorarea țesutului celular intestinal a fost mult mai frecventă la cei care au consumat carne roșie. În același timp, alți factori legați de stilul de viață al unei persoane nu au avut nici o importanță. În plus, s-a dovedit că acest tip de deteriorare a ADN-ului a dus la un rezultat fatal aproape cu 50% mai des.

"Astfel, vreau să vă reamintesc că cancerul de colon este una dintre cele mai frecvente boli oncologice, iar la apariția sa contribuie nu numai de particularitățile alimentației și stilului de viață. De aceea, fiecărei persoane la împlinirea vîrstei de 45 de ani se recomandă efectuarea colonoscopiei", a adăugat medicul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽