X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3724

Calităţile terapeutice ale vinului

25 feb. 19:30   Sănătate
3266 0

Numeroase studii ştiinţifice arată că vinul natural, din struguri, are calităţi de care orice om ar trebui să se bucure cît mai des. Strugurii, aromaţi şi plini de vitamine şi minerale, sunt adevărate arme împotriva bolilor şi a îmbătrînirii. In compoziţia strugurilor intră vitaminele A, B1, B2, B6 şi C şi minerale precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi fier, care energizează întregul organism.

Sucul din struguri, numit must, păstrează de la struguri toate calităţile, dar nu poate fi păstrat mult timp deoarece fermentează. Cînd mustul devine vin, îşi cîştigă proprietăţi terapeutice de mulţi oameni nebănuite, devenind un medicament-miracol, la îndemîna celor care ştiu să-l preţuiască şi să-l consume ponderat, cu măsură.

Netratat şi fără alte adăugiri, deoarece are aroma şi gustul lui, luate de la strugurii din care a fost făcut, vinul previne bolile de inimă şi ajută la încetinirea procesului de îmbătrînire. Substanţele antioxidante pe care le conţine, polifenolii, cuercitina şi resveratrolul scad colesterolul rău din sînge şi protejează vasele de ateroscleroză, provoaca dilataţie, reglează tensiunea arterială şi îmbunătăţesc circulaţia la nivel coronarian, cerebral şi periferic.

În urma studiilor făcute s-a demonstrat că vinul natural, consumat cu măsura, ca medicament, previne bolile cerebrale degenerative de tip Alzheimer.

Unul, două pahare de vin pe zi îmbunătăţesc sistemul imunitar şi apără organismul de infecţiile virale. Studiile au demonstrat că persoanele care beau vin zi de zi răcesc mai rar sau deloc.

In scop terapeutic, se recomandă, de regulă, vinul roşu sau negru, despre care se spune că ar conţine o cantitate mai mare de antioxidanţi decît cel alb, resveratrolul din compoziţia sa fiind, de asemenea, şi un foarte bun antialergic, recomandat persoanelor adulte care suferă de astm bronşic, tot o formă de alergie.

19
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?