TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Băuturile carbogazoase dulci perturbă metabolismul omului

Este bine cunoscut faptul că consumul băuturilor carbogazoase dulci provoacă obezitatea.

Cu toate acestea, puţini ştiu că acest efect se obţine într-un timp foarte scurt. Doar o lună de consum regulat a băuturilor carbogazoase dulci poate într-atît perturba metabolismul în corpul uman, încît acesta va lua energia necesară din zahărul ce se conţine în băutură şi va nceta să ardă grasimile din organism, scrie meddaily.ru.

O astfel de perturbare a metabolismului poate duce la consecinţe negative persistente, inclusiv creşterea zahărului din sînge și diabet de gradul II.

O astfel de dependenţă a metabolismului de consumul de băuturi carbogazoase a fost stabilită în cursul unui studiu în care voluntarilor li s-a propus timp de patru săptămîni să consume regulat băuturi carbogazoase dulci. Aceasta a condus la perturbarea metabolismului muscular în organismul voluntarilor. Ca urmare, chiar şi la oamenii aparent sănătoşi au apărut semne tipice pentru pacienţii cu obezitate şi diabet zaharat de gradul II. Deaceea experții recomandă insistent să reduceți consumul de bauturi carbogazoase dulci la minim.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load