X 

Autosugestia ajută la vindecarea bolilor

21 oct. 19:30   Sănătate
715 0

Toată lumea de mult timp cunoaşte efectul placebo şi cum autosugestia afectează cursul maladiilor. De exemplu, după cum scrie ediţia populară New Scientist, un antropolog de la Universitatea din Michigan-Dearborn, Dan Moerman, vorbeşte cu medicamentele sale.

Nu este nici un secret că atitudinea pe care noi o avem faţă de tratament, influenţează, în mod direct, rezultatul acestuia. Prin urmare, încrederea în eficacitatea tratamentului, realmente, ajută la îmbunătăţirea sănătăţii dumneavoastră.

Studiile au arătat că autosugestia contribuie la eliberarea analgezicelor naturale, produse în organism. În plus, efectul placebo poate modifica schema de transmitere a semnalelor la neuroni, scădea tensiunea arterială şi activa răspunsul imun. Pe de altă parte, dacă pacientul este convins de faptul că medicamentul îi face rău, efectul va deveni într-adevăr real, pînă la moarte, consideră cercetătorii.

Studiile au fost realizate de către Harvard Medical School. Voluntarii au fost pacienţii cu sindromul de colon iritabil. Toţi pacienţii au primit o pastilă găunoasă, fapt despre care, de altfel, au fost înştiinţaţi. În final, la toţi participanţii la studiu s-a observat o îmbunătăţire a situației după un curs de comprimate. Aceste rezultate ale cercetărilor au indus oamenii de ştiinţă într-o stare de şoc. Reiese că fiecare om poate să se convingă pe sine însuşi de puterile de vindecare a oricărei substanţe, fie şi apa obişnuită.

5
1
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?