X 
Cazul Șor stiri: 594

Autoritățile din Japonia le cer oamenilor să poarte mască în propriile case

23 dec. 2020,, 01:00   Sănătate
6055 0

Japonia se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus înainte de sărbătorile de iarnă, iar anumiți lideri locali au început să îi îndemne pe cetățeni să poarte masca de protecție inclusiv în propriile locuințe, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax si Digi24.ro

Guvernatoarea Tokyo-ului, Yuriko Koike, și omologii ei din alte trei prefecturi învecinate au transmis cetățenilor un mesaj comun prin care îi îndeamnă în special pe cei în vârstă și pe cei vulnerabili să poarte mască în propriile case în timpul vacanței de iarnă. De asemenea, și prefecturile Fukushima și Niigata au lansat indicații similare.

Chiar dacă pe parcursul pandemiei Japonia a fost lăudată pentru abilitatea ei de a gestiona răspândirea virusului fără a impune măsuri stricte de distanțare socială, acum, autoritățile încep să pună la îndoială modelul pe care l-au ales pentru traversarea situației epidemiologice. Liderii și autoritățile nu au puterea de a impune un lockdown strict și întâmpină dificultăți în a convinge populația să rămână în case.

Guvernatoarea Koike le-a cerut cetățenilor să rămână acasă și de Revelion, un moment în care familiile se adunau de obicei pentru a sărbători împreună.

Japonia se confruntă cu un nou val al pandemiei de Covid-19, după ce Tokyo a atins săptămâna trecută un nou record de cazuri zilnice, cu 821 de infectări în 24 de ore.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?